Obvestilo potnikom

MZI in izvajalci javnih linijskih prevozov smo ob začetku novega šolskega leta pred dodatnim izzivom kako zagotoviti javni prevoz potnikov za vse učence in dijake, ki 1. septembra začenjajo novo šolsko leto.

Ministrstvo za infrastrukturo želi zmanjšati tveganja za morebitne okužbe na prodajnih mestih in v vozilih javnega prevoza zato prosimo, da potniki upoštevajo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pri nakupu vozovnic in pri čakanju na vstop v vozilo prosimo, da potniki upoštevajo zadostno razdaljo do drugih potnikov (1,5 m). Da bi zmanjšali tveganja zaradi okužb se bo podaljšal čas za nakup nove subvencionirane vozovnice do vključno četrtka 3. septembra. Vsi potniki, ki so imeli veljavno subvencionirano vozovnico v mesecu juniju 2020 jo lahko uporabljajo do vključno 3. septembra.

V vozilih javnega prevoza morajo imeti vsi potniki nameščeno ustrezno obrazno masko od vstopa v vozilo do izstopa iz vozila. Priporočamo dezinfekcijo rok ob vstopu in izstopu. V vozilih medkrajevnega linijskega prevoza potnikov je dovoljena uporaba vseh sedežev razen prve vrste sedežev za voznikom.

Imetnike brezplačnih vozovnic za upokojence, osebe starejše od 65 let, invalide in vojne veterane prosimo, da potujejo v času jutranje in popoldanske konice samo, če je to res nujno.

Prosimo, da upravičenci oddajo vlogo za subvencionirano vozovnico na eUpravi in opravijo spletni nakup vozovnice.
Spletno prodajo zagotavljajo:

Arriva Slovenija, Nomago, JP LPP in SŽ Potniški promet.

Novo mesto, 1.9.2020

Pošljite povpraševanje

Želite organizirati izlet, potovanje ali prevoz za večje število oseb? Izpolnite obrazec in naročite avtobusni prevoz še danes!

Telefon (od 7.00 do 15.00)
07 / 39 35 422 | 07 / 39 35 427

GSM
041 / 736 582

Lahko nas kontaktirate tudi preko spletnega obrazca:

Obrazec za naročilo avtobusnega prevoza >