OD PRVEGA JULIJA BREZPLAČEN JAVNI MEDKRAJEVNI POTNIŠKI PROMET ZA UPOKOJENCE!!!

Upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in vsi, starejši od 65 let, bodo lahko medkrajevni potniški promet s 1. julijem 2020 koristili brezplačno!!!

Upravičenci lahko vlogo za pridobitev vozovnice oddajo od 24. junija dalje, s pomočjo predpisanega obrazca, ki ga vložijo na prodajnih mestih enotnih vozovnic, ali pa ga na Ministrstvo za infrastrukturo naslovijo po navadni oziroma elektronski pošti.

Stroški izdelave vozovnice bodo za upravičenca znašali 3 evre. Vozovnica bo veljavna eno leto od začetka meseca, v katerem je bila izdana (ali od začetka prihodnjega meseca). Priporočamo, da upravičenci s postopkom pridobivanja vozovnice ne hitijo in si vozovnico priskrbijo šele takrat, ko nameravajo medkrajevni javni potniški promet dejansko koristiti.
ČE BOSTE ODDALI VLOGO NA MINISTRSTVU ZA INFRASTRUKTURO:

  • Upravičenci izpolnijo predpisano vlogo oziroma obrazec, ki je med drugim objavljen na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo (https://www.gov.si/novice/2020-06-23-prvega-julija-brezplacni-javni-medkrajevni-potniski-promet-za-vse-upokojence/). Vloga je na tej spletni strani.
  • Upravičenci, ki bodo vlogo oddajali po navadni pošti, naj jo pošljejo na naslov Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom »brezplačna vozovnica Slovenija«.
  • Upravičenci, ki bodo vlogo oddali po elektronski pošti, naj jo pošljejo na elektronski naslov mzi.dtmpp@gov.si in v zadevo e-pošte napišejo »brezplačna vozovnica Slovenija«.

Več informacij in pojasnil v zvezi s pridobivanjem brezplačne vozovnice vam na Ministrstvu za infrastrukturo nudijo tudi prek telefonske številke 01/478 84 11. Dosegljivi so ob delavnikih od 8. do 16. ure.

VLOGO LAHKO ODDATE TUDI NAŠEMU PODJETJU, in sicer na sledeče načine:

  • Vlogo izpolnete in oddate na prodajnem mestu (na sedežu podjetja). V tem primeru boste morali predložiti osebni dokument, izkaznico vojnega veterana oziroma evropsko kartico ugodnosti za invalide
  • Vlogo lahko izpolnete in pošljete po navadni pošti na naslov Integral Voznik d.o.o., Ljubljanska cesta 26, 8000 Novo mesto
  • Vlogo lahko izpolnjeno pošljete tudi na elektronski naslov podjetja info@integral-voznik.si 

Povezava do vloge: http://www.integral-voznik.si/wp-content/uploads/2017/10/Vloga-za-izdajo-subvencionirane-vozovnice-za-brezplacen-prevoz1.docx

Novo mesto, 23.6.2020

Pošljite povpraševanje

Želite organizirati izlet, potovanje ali prevoz za večje število oseb? Izpolnite obrazec in naročite avtobusni prevoz še danes!

Telefon (od 7.00 do 15.00)
07 / 39 35 422 | 07 / 39 35 427

GSM
041 / 736 582

Lahko nas kontaktirate tudi preko spletnega obrazca:

Obrazec za naročilo avtobusnega prevoza >